Posted on: 08/11/2022 Posted by: Portal Maklumat Rakyat Comments: 0

Perkhidmatan  Transit Aliran Ringan (LRT) Laluan Kelana Jaya sedang mengalami masalah sistem pemanduan automatik berhampiran stesen LRT KLCC.

Rapid Rail Sdn Bhd selaku pengendali kepada perkhidmatan LRT, Transit Aliran Massa (MRT) dan Monorel dalam kenyataan malam tadi memaklumkan masalah yang bermula pada 8.39 malam itu menyebabkan perkhidmatan tergendala di antara Stesen Kelana Jaya dengan Stesen KLCC. 

“Jurutera kami sedang berusaha mengenal pasti masalah ini. Bagi mendapatkan status perkhidmatan terkini, sila ikuti media sosial Rapid KL,” menurut kenyataan itu.

Dalam satu lagi kenyataan, Rapid Rail memaklumkan  bagi memastikan keselamatan penumpang, pihak operator telah mengambil keputusan menghentikan perkhidmatan di antara Stesen Ampang Park dan Stesen Kelana Jaya pada 10.15 malam tadi. 

“Bagi menampung pengguna yang terjejas, pihak operator juga telah menyediakan perkhidmatan bas percuma bagi stesen-stesen yang terlibat. Penumpang juga telah diminta menggunakan mod pengangkutan alternatif.  

“Segala kesulitan ekoran gangguan ini adalah amat dikesali dan pihak Rapid Rail ingin memohon maaf kepada semua penumpang yang terkesan,” menurut kenyataan itu.

Sumber: BERNAMA