Posted on: 16/12/2022 Posted by: Portal Maklumat Rakyat Comments: 0

Menteri Pengangkutan Anthony Loke  akan mengadakan pertemuan  dengan pihak pengurusan  Terminal Bersepadu Selatan (TBS) untuk membincangkan kesiapsiagaan menguruskan jumlah penumpang yang ramai pada hujung minggu dan musim perayaan.

Menerusi hantaran di Facebook malam tadi, Loke juga memaklumkan akan berjumpa dengan pihak pengurusan Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) dalam masa terdekat untuk membincangkan cara menambah baik dan meningkatkan kekerapan perkhidmatan komuter.

“Saya faham bahawa KTMB menghadapi pelbagai kekangan operasi yang disebabkan oleh projek menaik taraf landasan KVDT1 (Landasan Berkembar Lembah Kelang Fasa 1) yang masih belum siap dan KVDT2 yang tergendala,” katanya.

Petang tadi, beliau meninjau perkhidmatan KTM komuter dan keadaan di TBS dengan mengambil tren dari KL Sentral ke stesen Bandar Tasik Selatan bersama dua pembantunya. 

Tinjauan itu diadakan susulan banyak maklum balas diterima daripada media sosial berhubung perkhidmatan komuter dan masalah mencetak pas masuk bas di TBS.

Sumber: BERNAMA